Gabionová studňa alebo gabion okolo studne


gabionová studňa okrúhla
gabionová studňa štvorcová
studňa ž gabionu na zber dažďovej vody

Máte na záhrade studňu, ktorej vzhľad nie je úplne dokonalý? Chceli by ste ju skrášliť, prípadne skryť aby nepôsobila vo vašej záhrade rušivo? Riešenie ponúkajú gabiony - oceľové konštrukcie naplnené kameňom, ktorej montáž zvládne hravo aj menej skúsený majster. 

Naša firma GABIONY LEMON ponúka 3 spôsoby ako si môžete svojpomocne obložiť studňu gabionmi:

1. Gabionové siete 

Za pomoci gabionovej siete, prípadne viacerých gabionových sietí pospájaných k sebe sponami / špirálami vytvoríte oblúk, ktorý "obtočíte" okolo studne. Tento spôsob je vhodný v prípade, že máte betónovú studňu vyvýšenú nad povrchom zeme a hľadáte najlacnejšie riešenie. Gabiony je potrebné ohnúť do požadovaného oblúku a je potrebné ich osadiť minimálne 10cm od studne, aby ste mali kde nasypať / naukladať kamene. Gabionovú konštrukciu prichytíte k studni za pomoci kotiev betónu s očkom. Je potrebné dbať na správnu veľkosť oka gabionovej siete podľa frakcie kameňa - oko siete musí byť väčšie než je frakcia kameňa.

gabionová sieť obkladanie studne gabionovými sieťami

Kúpiť gabionové siete →

Kúpiť gabionové spony / špirály →

2. Gabionový obklad Premium

Ak hľadáte pohodlnejšie riešenie, ktoré nebudete musieť svojpomocne ohýbať a budete ho mať vyrobené na mieru, zvoľte gabionový obklad Premium. Jedná sa o jednostrannú gabionovú konštrukciu, ktorá sa kotví do už existujúcej betónovej steny za pomoci špeciálnych dištančných líšt do betónu. Táto konštrukcia sa vyrába zákazníkom na mieru po 5cm na dĺžku a 20cm na výšku. Hrúbka – vonkajšia vzdialenosť medzi betónovou stenou studne a gabionovým panelom Premium je voliteľný rozmer – 12,5 cm; 17,5 cm; 22,5 cm. Veľkosť oka je 20x5cm. Oblúk sa tvorí robením n-uholníkov. V prípade, že máte záujem o tento typ gabionu, napíšte nám potrebné rozmery a nákres do mailu - obchod@gabionylemon.sk alebo nás kontaktujte telefonicky - 0948 660 366

obloženie betónovej steny gabionom gabionový múrik

3. Gabionový plot Premium

V prípade, že nemáte studňu, ktorá je vyvýšená nad povrchom zeme a potrebujete jej urobiť nadzemné "steny", odporúčame zvoliť gabionový plot Premium. Táto konštrukcia sa vyrába zákazníkom na mieru po 5cm na dĺžku a 20cm na výšku. Hrúbka steny takejto gabionovej steny je 20-40cm. Veľkosť oka je 20x5cm. Oblúk sa tvorí robením n-uholníkov. V prípade, že máte záujem o tento typ gabionu, napíšte nám potrebné rozmery a nákres do mailu - obchod@gabionylemon.sk alebo nás kontaktujte telefonicky - 0948 660 366

dizajnové obloženie studne gabionom múr z gabionu

© 2024 GabionyLemon.sk | Umiestňovanie obsahu na iné stránky, jeho rozširovanie tlačou a inými médiami podlieha autorským právam a je možné iba s písomným súhlasom firmy LEMON trade s.r.o.

Vytvorilo FúúDobre

Bezpečná platba

Visa, Maestro, MasterCard, Google Trusted Store